Stå upp, sitt ner, gå vidare!

Stå upp, sitt ner, gå vidare! är en bok som handlar om att känna sig frisk trots att man är sjuk. Det är ett nytt sätt att se på hälsa och sjukdom och framför allt ett nytt sätt att leva med sjukdom.

Det går att känna sig frisk trots att man är sjuk. Alla kan vi gå vidare oavsett vad vi drabbas av i livet. Det handlar om att stå upp för sig själv, sin hälsa och sitt liv, genom att låta bli att tänka sig sjuk.

Den här boken vänder sig till dig som har en obotlig sjukdom och till dig som har någon i din närhet som lever med sjukdom. Boken vänder sig även till alla som kämpar med livet, vad det än må vara. Jag har skrivit boken för att jag vill berätta om min resa från diagnos till den jag är idag. Jag vill visa dig att det går att leva ett bra, alldeles vanligt liv och berätta hur du kan ha god hälsa och vara frisk, trots att du har en sjukdom.

1993 fick jag MS, en obotlig neurologisk sjukdom som drabbar centrala nervsystemet. I de flesta fall leder den till rörelsehindrande handikapp. Ibland med komplikationer som leder till döden.

Jag var mitt i en lovande karriär som ståuppkomiker och höll dessutom på att stadga mig och bilda familj. Sedan dess har jag haft åtta skov och lika många återhämtningar. Jag har varit svårt sjuk, legat på sjukhus, men alltid återhämtat mig. Idag känner jag mig frisk, lever ett friskt liv och har nästan inga restsymtom.

Min berättelse har jag baserat på min MS-sjukdom för jag tror att många av oss med obotliga sjukdomar går igenom ungefär samma saker eller i alla fall liknande processer. Jag hoppas kunna inspirera dig och ge dig lust och hopp om framtiden oavsett vad du drabbats av.

Boken är tyvärr slutsåld.